This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Saturday, May 7, 2011

U...untuk... M...mu... I...ibuku...


Saya ada ibu
ibu saya satu
pesanannya..beribu-ribu
buat begini jangan begitu
bacalah buku selalu..

Mak aku reka sajak ni masa dia still belajar kt UM dulu.. aku tahu dia buat untuk arwah nenek aku.. dia penah bacakan untuk aku dulu.. tiap kali aku ingat dia, aku akan baca sorang-sorang.. tiba-tiba aku rasa hOmesick~ huhuhu~

Tak tau nak update apa sekarang ni.. yang pasti, aku rasa nak balik rumah sangat-sangat dengan kadar yang segera.. huhu~



nak balik~ cepat-cepat la habis exam~ 
::study belum lagi..hOho~::


6 comments:

yad'z said...

selamat hari ibu buat ur umi(^_^)

JIJI YU said...

mane weh sajak tu..

MerLe said...

mane gapo? x pehe weh

MerLe said...

selamat hari ibu utk ibumu jua =)

Anaziaf Srm said...

puisi tu simple tp sgt mendalam..sob3..

MerLe said...

yea..sgt mendalam & ada citer tersirat