This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Tuesday, May 3, 2011

Birth-day.. aku tak tua lagi.. hOho~ =P


Salam..

Pagi tadi aku bangun, aku pandang siling bilik aku... aku pandang hp aku yang duk jerit-jerit suh aku bangun.. aku pandang rumet aku yang cam dah tak selesa ngn bunyi pekikan hp aku.. aku pandang anak patung aku yang pandai  tersengih je tak reti nak wat muka lain dah..aku bersyukur..

Lepas tu bangun, aku minum air seteguk dua.. terasa sejuk air di lidah.. aku pegang bucu katil, terasa keras.. aku pegang bantal.. terasa empuk.. terpegang seterika masa nak gosok baju.. Panazzz!!! tapi aku masih bersyukur.. 

Aku buka tingkap bilik aku.. terdengar kicauan burung pagi.. tapi tak dengar lagi bunyi sorakan sang monyet.. mungkin dorang tak bangun lagi.. agaknya la.. tapi aku tetap bersyukur... 

Aku tarik nafas dalam-dalam.. terasa nafasku masuk ke peparu.. & aku hembusnya keluar semula.. aku bersyukur..

Selesai uruskan diri, aku hamparkan sejadah.. berdiri mengadap kiblat dengan persalinan serba putih.. sungguh.. aku benar-benar bersyukur..

Aku bersyukur
masih punya kesempatan 
untuk melihat segala apa yang ada di depan mata
untuk mendengar setiap apa bunyi di sekeliling
untuk merasa semua makanan yang terhidang
untuk menyentuh segala peralatan yang ada
untuk menghidu segala bau terhidu
untuk berjalan menuju ke tempat yang ingin ku tuju

dan aku benar-benar bersyukur
kerana masih diberi peluang untuk bernafas
di bumiNya ini
dengan iman di hati..

Syukur Ya Allah..
atas semua nikmat dan rahmatMu yang melimpah ruah..



Nota Tapak Kaki :

1) thanks cik Mahirah for ur wish.. i'm really appreacite that =)

2) kawan-kawan sekelas aku nyanyi ramai-ramai dalam kelas.. i sangat malu ok.. =P  pape pun.. thank you sOooooo much for that... love u all sOoooo much =)



Happy Birthday to me.. =)
harap semuanya akan baik-baik aja.. 





4 comments:

Anaziaf Srm said...

selamat hari jadi kak subiey!!!!!!! wish u all da best.. semoga sentiasa bahagia, sehat dn berjaya dunia akhirat.. amin..i wish to have u as my sister in law.. amin ;)

MerLe said...

hehe.. tenkiu sis.. i hope so.. doa lebih2 ckit.. hehe

JIJI YU said...

weh..eid milad saeid..hehe..

MerLe said...

trima kasih daun keladi cikgu jiji..hehe