This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Tuesday, May 10, 2011

Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru


biru mata hitamku..hehe

Assalamualaikum 
dan Salam Sejahtera.. =)

Hari aku join satu lagi segmen.. memandangkan aku termasuk dalam kategori blogger baru lagi, aku nak loin la.. harap sempat lagi sebab dia nak 100  penyertaan je.. sape nak join jugak, boleh klik kat bawah.. faham? gOod..gOod..gOod~ =)


Ada empat soklan kena jawab.. ok..sile baca dengan tenang dan sabar.. hOho~


Berapa lama berblogging?

1st time aku berblogging tahun lepas.. bulan 9 tahun 2010.. sehari sebelum raya Aidilfitri.. masa tu tiba-tiba tangan aku gatal nak buat blog walaupun tak reti pape pun.. tapi lepas siap 1 entri, aku dah lupa gane nak buka semula.. hehe.. sO, blog aku terbiar ntah bape lama.. awal tahun 2011 baru aku start semula.. selepas godeng-godeng pikir cara nak buka, akhirnya aku ingat jugak password blog aku.. kiranya aku baru betul-betul berblogging dalam 5 bulan ni je.. emmm..memang baru sangat lagi...

Kenapa suka berblogging?

Sebelum ni aku selalu baca blog orang lain yang kebetulan jumpa masa ber'facebook' ataupun waktu cari bahan belajar kat Google.. mulanya just cari blog-blog yang ada bahan rujukan untuk kerja kursus aku.. tapi lepas tu aku mula baca blog-blog yang lebih santai.. baca cerita-cerita orang.. tengok gambar-gambar yang cantik.. ada juga blog-blog yang jual macam-macam jenis barang.. lepas lama duk baca blog orang lain je, teringin pulak nak buat blog sendiri.. sekurang-kurangnya dapat isi masa lapang.. kadang-kadang ada perkara yang tak mampu diluahkan oleh kata-kata.. kan? =)

Blog mengenai apa?

Mula-mula aku tulis blog untuk suka-suka.. tapi sekarang dah macam hobi dah.. sehari tak berblog or berblogwalking, rasa kurang je.. hehe.. ada pasal aktivit harian aku, luahan perasaan, cetusan idea, puisi atau apa saja yang terlintas di fikiran aku pada masa tu.. emmmm.. lagi.... aku suka letak gambar baby.. mereka sangat cOmel kan.. hehe =)

Harapan dalam dunia blogging?

Aku cuma harap aku dapat bertahan lama.. dan moga dapat kumpul sebanyak mungkin ilmu yang berguna daripada rakan-rakan blogger lain.. ilmu yang bermanfaat elok dikongsi kan =) mana yang baik, harap dapat jadi ikutan,, yang tak elok pula harapnya dapat jadi panduan untuk semua..


Ok~ dah siap.. ni je dari aku.. hari ni idea tak bape nak mencurah-curah.. sO takleh tulis cam biasa.. pape pun, yang penting.. 

Jaga diri.. Jaga peribadi.. papai~ =)


Nota berkaki-kaki :

Sori semua sebab tak dapat nak komen semua entri-entri kOrang.. line tenet aku ciput sikit 2,3 hari ni.. nanti dah ok balik, aku komen puas-puas kat entri korang k.. hOho~




5 comments:

JIJI YU said...

maju nye ko weh..dah lame dah berblog..aku abru je knal ape tu blog tahon lepas..

MerLe said...

jiji, kamOo mmg suka buat aku konfius kn.. bkn ke 2010 tu thn lepas.. aiii~ konfius bc komen kamOo

arieDRifke said...

Salam.. thx sebab join.. hehhehe..
terima kasih dan tahniah.. Sebab kamu tersenarai dalam list Top 100 New Blogger..

Teruskan berblogging dan jom enjoy! Hik4x.... :)

p/s: heheh..xde idea pun stil pnjng lebar ek..hehhehe

MerLe said...

hehe..tu la.. x sedar rupanya pjg jugak.. thanks

solomolo said...

singgah dari blog ar-rifke.com ...
happy blogging + senyum selalu...
[^_^]


http://solomolo.blogspot.com/