This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Monday, May 2, 2011

Kemaafan Dendam Terindah


MAAF

Ungkapan yang terucap
tatkala ada hati yang diguris
ada diri yang menangis

MAAF

Kata yang terlafaz
pabila jiwa dirundung pilu 
dek dosa silam yang mengganggu

MAAF

Senang di bibir
sukar di hati..


sukarnya untuk beroleh kemaafan daripada orang lain...





7 comments:

AZRUL AZMI said...

jarang org nak maafkan kita tapi kalu kita ikhlas dan tak buat bende tu lagi mesti dia boleh maafkan...

MerLe said...

yea.. harapnya =) tapi kadang2 org hnya pandang ksalahan yg dulu2 sje..lgsg x pandang kebaikan yg kita buat pd dia skrg

Nurul Afifah said...

tu la..rupa2 susah jugak nak maafkan org...ada rasa mcm SUSAH tu..bkn xboleh..just rasa mcm SUSAH sikit.. :)

yad'z said...

nice..... kemaafan itu lebih baik dari dendam.. =)

hamzah ian said...

senang nak ucap maaf.. makna takdak kan

JIJI YU said...

kalo kite maafkan orang..insyaallah hati kite tenang..

MerLe said...

afifah : mmg susah.. tp klu lam2 ok la.. simpan dendam lam2 dlm hati x elok jugak kn..

yad'z : betul.. sgt stuju.. klu duk simpan dendam.. hati x tenang

hamzah : yea.. sennag sebut kat mulut je.. dlm hati tak tau..

jiji : yea.. sgt bersetuju.. hati lebih tenang bila kita maafkan dia.. walau sakit skli pun, juz pk ada lagi orang lain yg kena lebih teruk