This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Thursday, May 19, 2011

Goodbye 'Pakcik BK'~ + sOoo pedas!!!


 saya suke makan.. =)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Selepas berhempas pulas selama beberapa hari :: beberapa hari je..hehe :: aku berjaya juga selesaikan exam 1st paper aku..

oyeh~ oyeh~ oyeh~ 

Walaupun rasa cam merapu je aku goreng-goreng tadi, tapi takpe la.. sekurang-kurangnya, aku jawab semua soklan.. tawakal je la.. harap semua akan ok ok saja.. untuk paper minggu depan? esok aku start study.. hOho~ 


Kebelakangan ni semua makanan yang aku makan rasa cam pedas je.. sikit-sikit takpe lagi.. ni sampai telan setong air pun tak hilang.. :: tipu =P :: tapi yang peliknya, orang lain makan biasa je.. siap boleh jilat pinggan sampai licin lagi.. :: tipu lagi.:: padahal dulu makan nasi kuah ngan sambal belacan pun tak rasa pedas sangat.. :: sangat-sangat menipu..:: kalu setakat pedas kat mulut je takpe lagi, ni dia tambah cawangan kat dalam perut jugak.. alahai~ aktif benor 'cik pedas' ni yea.. takleh ke duk senyap-senyap kat mulut je?  

Adakah lidah aku dah jadi sensitp tahap babas??? 
  
 Tomyam.. 
My fav.. tapi sekarang kena pikir banyak kali kalu nak beli kat kedai.. takut takleh makan sebab pedas..huhu

Nasi lemak.. 
Kalu aku balik kampung kt Kedah, aku tak makan nasi lemak.. sebab pedas sangat.. bagi aku je kot.. sebab aku tengok adik aku siap boleh tambah lagi.. pesen mana la lidah dia tu.. 


 Masak Lemak Cili Api
Sangat sedap~ tapi......................huhuhu~


 Sambal
Emmmmmmmmmmmmmm...ok.. tiba-tiba rasa cam nak makan nasi..


Kesimpulannya...
Makan la apa jua yang kamOo nak.. sebanyak mana yang kamOo mahu .. selagi mampu.. asalkan yang halaaalan toyyiban untuk dimakan..& pastikan ia sihat untuk tubuh badan..


Jaga diri.. Jaga peribadi.. =)



4 comments:

JIJI YU said...

aku lagi la weh..aku makan lada cenggitu je..

MerLe said...

wah~ hebat kamOo.. turunkn skit ilmu gne nk bg tahan mkn pedas ni..

Irnie Rinawaty said...

alahai sedapnye sume makanan ni...

MerLe said...

sgt sedap kan.. kan..kan.. =)