This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Tuesday, July 12, 2011

Ciguuu~ sakit peyut~~



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari kedua sebagai guru bertugas........ 

Ramai bebeno la plak yang sakit hari ni yea... memula sorang ngadu tangan sakit sebab kawan terpijak masa nak amik pemadam atas lantai... macam-macam la... 

Yang kedua plak sakit perut ngan tiba-tiba tanpa sebab... aku rasa dia gastrik tapi tak berani la nak bagi ubat... yelah~ kang jadi pape naya plak... last-last sapu ubat je... bagi makan sikit then suh dia tido... dah rasa cam nurse... bagus tak i~ hOho~ tapi tetiba jadi makin teruk plak... terus demam... nasib baek lepas muntah, dia ok sikit... kamOo ni buat cikgu suspen je la... 

Pastu,, belum selesai lagi budak tadi... mai la plak sorang lagi budak ngadu sakit perut... pucat semacam je... tapi lepas sapu ubat & rehat sikit, ok balik... nasib baek~ lega eden~

 
Tetiba teringat masa zaman sekolah dulu... aku dulu jadi ajk kesihatan untuk bilik aspuri... dalam bilik aku ada la dalam 20-30 penghuni... nak dijadikan citer, ramai la pulak budak yang berpenyakit dalam bilik aku tu... sO banyak la masa aku dihabiskan dengan menjaga orang sakit... yang bestnya, boleh kuar bila ada yang kena gi hospital... siap ostad @ warden hantar lagi... pastu boleh gi kelas lewat sikit bila ada budak sakit masa pagi... hOhoho~ kenangan masa sekolah memang best...... ok aku dah mula teringat semula.......

ni tempat favourite aku masa kat sekolah dulu... suka maen atas jambatan tu dulu... hOho~

Pape pun,,, jaga diri baik-baik... jangan sengaja cari penyakit... jaga diri... jaga peribadi... hidupmu akan lebih diberkati... cewah ayat~ hehe... papai~ =)


7 comments:

JIJI YU said...

hahaha..normal le tu bebudak..kiut pe

mia said...

owh bestnye..ehhee..dulu saya pon ajk kesihatan..tapi lawak, jaga org saket smpai sy pulak saket..hehehe

MerLe said...

jiji : hehe.. mmg kiut bangat budak2 ni..

mia : sama~ tp sy sakit sblm org laen sakit.. hehe.. klu rasa sakit,mknanya kena siap sedia sbb akan ada org sakit... pelik tapi benar.. hOho~

H.J said...

budak kiut je yang slalu sakit perut.haha

MerLe said...

haha... kiut bangat~

ahsfantasy24 said...

hehhe..
tu ok ag kak..
ank murid kak una siap terberak ag
tnpa smpat nk gtw skit perut, hehe..
nsib baik lectrer da blik..huhu~

Jom Jenguk:
Kamu Melayu? Apa kamu tak sayangkan bangsa? Tak cintakan Bahasa? Tak terfikirkah tentang anak-anak kampung? Jangan pentingkan diri sendiri! Jangan hina dan perlekeh bahasa kita!

MerLe said...

haha..yeke? tp klu pra biasa la.. dh ada pengalamn dh..budak tu senyap je smpai balik..hehe~