This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Thursday, June 30, 2011

Terbaik dari ladang~ =D


 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

aiiiii~ lama bebeno rasenye takleh wat singgah sahur a.k.a blogwalking.. pelik tul tengok orang lain boleh maen tenet ngan selambanya masa aku terkial-kial cari line tenet.. alhamdulillah dapat gak buka hari ni.. degil bebeno line tenet ni yea.. sekeh sikit.. dishhh dishhh dishhhh~

Semalam a.k.a kelmarin ada sambutan hari guru peringkat ipg aku.. ok sangat meriah~ aktiviti dari pagi sampai malam.. petang je takde.. rehat.. memang terbaik la~ =D

Yang aku suka, kejutan masa nak rasmi majlis sambutan waktu pagi.. semua terkejut bila kotak kek jatuh.. rupanya gimik je.. terkejut eden~ pastu yang masa sebelum penutup malam persembahan.. tiba-tiba semua budak teater lari masuk sambil jerit tunjuk ke arah pintu depan.. ingatkan hape la.. rupanya jpp bawa cenderahati untuk timbalan pengarah.. wat suspen je tengah-tengah malam..

Yang terbaik opkos la masa majlis malam.. 10 item siswa budaya buat persembahan.. gamelan, choral speaking, nasyid, koir, teater, tarian, perkusi ensembel, dikir barat, keyboard ensembel dan band.. yang tak buat persembahan cuma kompang formasi ngan kumpulan penyanyi puisi je.. kali ni group teater bergabung ngan group koir ngan tarian.. memang terbaik~ i like~ =)

Bila tengok adik-adik junior buat persembahan, teringat masa kami awal-awal dulu.. masa masih tak ramai penuntut kat bumi afzan ni.. semuanya kami kena buat.. i mean aku dan kawan-kawan yang 1 batch.. sekarang semuanya tinggal kenangan.. tua-tua ni dah kena bersara, bagi peluang kat adik-adik junior plak.. tiba-tiba mengaku tua.. hOho~ 

Teringat masa buat latihan koir dan persembahan depan sultan...
Teringat masa sakit pale sedia kostum untuk persembahan teater...
Teringat masa berlatih gerakan kompang formasi kat dewan ngan surau..

Semuanya terlalu indah untuk dikenang.. tahniah pada adik-adik junior yang gigih berusaha.. tahniah pada pensyarah-pensyarah yang sentiasa beri bimbingan.. tanpa kalian, semua item siswa budaya takkan mampu jadi sehebat tu.. tibe-tibe jadi sentimental.. huhu~

Jaga diri.. Jaga peribadi.. papai~ =)
 

tibe-tibe cam teringin nak berlatih koir ngan kompang formasi lagi.. huhu~




tade gambo nak letok..huhu~ 



3 comments:

JIJI YU said...

haha..meriah weyh..nak masuk ipg jugak..

Lelaki Ini said...

smbutan hr guru??
nieyh dh bulan brape nnieyh???
hehehhe..
suka gila koir!

MerLe said...

jiji : sila~ nti bleh ko msuk item nasyid..hehe

lelaki : haha~ tau.. dorg tunggu kitorang yg praktikum blik dulu bru wat sambutan