This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Monday, June 13, 2011

Tak Puas Hati????


 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selamat pagi semua~ =) wah, ceria pagi ni.. 

Tadi aku tengok berita kat tv.. tv mana? mana-mana pun boley~ tiba-tiba plak terfikir.. 

Nape eyh kalu time wartawan temuramah orang, mesti ramai duk kat belakang orang tu?


Ada yang diri tegak je.. ada jugak yang jenis suka mundar mandir beberapa kali kat belakang.. kalu sekali tape lagi.. ni nampak muka dia je.. bila wartawan tu g temuramah orang lain pun, dia tetap ada lagi.. ntah apa yang dicari ulang alik banyak kali.. sibuk beno dia.. cian aku tengok.. tak penat ke duk ulang alik jalan tempat sama? 


Tengok berita tadi, teringat plak kat adik bongsu aku.. dia sanggup slowkan volume tv semata-mata takmau dengar berita Terengganu menang Piala FA.. sebabnya? tak puas hati Kelantan kalah.. hahahaaaa~ memang lucu la kamOo ni.. kecik-kecik pun dah fanatik bola.. semangat Kelantan memang kuat.. dia dah lupa agaknya dia sekarang duk bertapa kat bumi Terengganu.. hOho~ aiiii~ kamOo sangat cOmel la budak.. 


Pape pun, walau apa yang berlaku, jangan sampai pecahkan perpaduan yang kita jalinkan selama ni.. selagi kita bersatu, selamanya keamanan dapat dipelihara.. 


Jaga diri.. Jaga peribadi.. papai~ =)


Daudsu dah minta maaf.. udah-udah la salahkan dia.. takde manusia yang tak pernah wat silap kan.. 






7 comments:

JIJI YU said...

bior le die..nak glam jugak le tu

MerLe said...

tu ler kot.. klu aku malu nak berdiri dpn kamera cenggitu

Anaziaf Srm said...

hahhhahhaa..tahu ta ktorunk kat umha mmg bt bahan lawak jew org2 yg duk belakang gitu..mcm taley bla..ta malu..tape la,dorunk nk masuk tb gak ke kak subiey..bg jew la chance..hehhee..

misz athiqah said...

ha..ha...bukan salah daudsu..ha..ha..cian dia..=p.. niat dia baik tau...nak selamatkan n tolak bola kuar...tapi dah tmasuk gol plak..ha..ha..adui...

MerLe said...

yu : tau tape.. tapi yelah.. bg la chance kt dorang.. bkn slalu org tv datang..hOho~

tqah : tu la.. tape la.. mmg rezeki Terengganu kali ni..hehe

herumi said...

Salam. Ganu nelang lening...

Kejayaan Terengganu Menjuarai Piala FA Tahun 2011

MerLe said...

hehe.. yea, tahniah orang ganu