This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Sunday, June 12, 2011

Biar Kalah Asal Bergaya..huhu


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Kelantan kalah????

Ohhhhhhhhh tidaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk~~~~ 

Ok...tape la..adat la kan..kalu semua menang, sape yang nak kalah.. pape pun, team Kelantan tetap hebat..hOho~ 

& pada team Terengganu... tahniah pada anda semua~ =)

Apa yang berlaku malam ni mengajar aku beberapa perkara :

  1. Hargai masa yang ada..jangan sia-siakannya..sebab macam-macam boleh jadi walau dalam masa 1 saat..huhu~
  2. Jangan mudah puas hati..selagi boleh, teruskan berusaha sebab kejayaan takkan datang tanpa usaha yang gigih..
  3. Jangan terlalu over confident dengan apa yang kita ada..sebab apa yang ada di tangan belum tentu selamanya kekal..

& 1 more thing..
 ..jangan mudah salahkan orang lain walaupun dia wat salah yang besar.. sebab mungkin kesalahan yang dia wat tu lebih baik daripada apa yang kita pernah buat.. ingatlah, manusia tak pernah terlepas daripada buat salah.. yang penting, dia tahu salah dia, mengaku dan berusaha untuk baiki kesalahan yang dia buat.. 

Ok la..dah tengah malam.. tak elok anak dara tidur lewat malam.. tak awet muda.. hOho~ ::alasan =P::

Jaga diri.. Jaga peribadi.. papai~ =)



aiiii~ nape bila tengah-tengah malam mesti rasa lapar???


8 comments:

PinKy MoMMa said...

sokong ngan kesimpulan tu semua hehe ^_^

tahniah ganu!

camat malam adik ;)
eh salah..camat pagi...

JIJI YU said...

haha dari ptg tadi lagi aku dok rase kelantan kalah..ehhe..

MerLe said...

kak pinky : hehe..tahniah3~ =D

jiji : hebat ko ji.. bleh rase rase dih..hOho~

ahsfantasy24 said...

huhuhu..
xdak rzeki nak menang..

blog wjah baru,
i like! :)

IMANSHAH said...

masih sedey

MerLe said...

ayu : hehe..nk bg sma ngn header,kena la tukar jugak..

imanshah : jgn sedey2~ tape..tape..esok msih ada

Anaziaf Srm said...

rezeki Tuhan bg depan mata doh..tapi nk bt cmner,kelate baek hati tolak bg terengganu..uwaaaa..takpo2..sek kelate steady..ehhehe..

MerLe said...

yeah~ steady3~ =)