This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Tuesday, June 14, 2011

GIVEAWAY KAK ES & NESLOO


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kebelakangan ni aku banyak blogwalking drpd wat entri.. ralit duk baca yang org laen je.. sedang enak berblogwalking td, terjumpa ni.. pakcik jiji ngan kak es wat giveaway together-gether.. moh ler join sama.. nak tau gane? acu cube try klik gambo banner kat bawah ni...


Korang ada bela apa-apa tak kat umah.. i mean haiwan peliharaan la.. benda-benda lain mana boleh.. tak baek~ tak baek~ 

Aku teringat masa aku kecik-kecik dulu sekarang pun kecik lagi..hOho~ rumah arwah nenek aku penuh ngan kucing.. biasa la.. rumah sebelah pasar la kan.. Tapi lepas arwah nenek aku meninggal, kucing makin kurang datang.. cam tau-tau je dah takde yang nak jaga dorang..


Depan rumah plak selalu jadi tempat burung merpati bersantai.. petang-petang je pak sedara aku akan tabur nasi ke hape ntah atas jalan.. depan rumah la.. takkan kat jalan besar plak kan.. kang tak pasai-pasai kena saman.. pastu berkepuk-kepuk burung warna putih tu turun makan.. ok..sangat cantik suasana tu.. tapi sekarang takde dah.. dulu takde la banyak sangat keta kat Kubang Kerian.. sekarang ni? aiiii~ jalan sesak cam duk Kuala Lumpur dah.. sekarang kalu ada lagi burung merpati wat perangai bersantai atas jalan cam dulu, konfirm terus arwah.. suasana dah banyak berubah........... aku rindu Kubang Kerian yang dulu.......... huhu~


Dulu aku penah bela kucing.. kucing tu orang buang kat pasar.. yang bestnye kucing tu, pagi-pagi mesti dia kejut aku suh bangun solat subuh.. bukan setakat aku, semua orang yang dalam rumah sekali.. tapi tak sempat besar, dia hilang..ok sangat sedih~ huhuhu~ aku panggil dia Belang sebab badan dia berbelang.. agak-agaknya hidup lagi ke Si Belang tu....

camni la lebih kurang rupa paras dia... ada sape-sape jumpa tak?

Pastu adik-adik aku bela ikan.. ntah ikan apa aku pun tak tahu.. tapi semua mati muda..hOho~ banyak yang mati daripada yang hidup.. ish3~ gane la demo jaga..

opkos bukan ikan ni..hehe.. cantik~

Rumet aku pun pernah bela arnab.. warna putih.. tapi tak ingat dah nama apa.. aku panggil dia 'miau miau'.. hehe~ rumet aku beli untuk wat set induksi sebelum mengajar masa praktikum yang dulu.. kami jaga sama-sama dalam bilik.. aku ingat sangat sebab dia makan selipar aku.. hahaha~ nasib baek ko tak mati keracunan.. akhir tahun lepas, rumet aku bagi arnab tu pada sorang kawan.. tapi sekarang dengarnya dah mati.. huhuhu~


Tahun lepas, adik aku bawa balik seekor hamster.. nama asalnya hamid.. tapi lepas dikaji selidik, rupenye betina.. sO tukaq nama jadi mimi.. hOho~ ok~ sangat comey~ 


Aku pantang betul tengok benda-benda yang kecik dan comey ni.. rasa nak picit-picit je.. sangat kijam~ sO, sampai sekarang aku tak berani pegang dia lagi.. maen acah-acah kat luar sangkar je.. sekarang agaknya dah 8 bulan umur.. sangat comel~ sekarang dah jadi kesayangan semua penghuni dalam rumah.. beruntung kamOo ye mimi~

 
mimi yang tOmey~ =)

 ni masa tengah makan.. kembung pipi sebab dia simpan makanan dalam mulut..


Orang kata kalu main ngan binatang ni, dapat release tensen.. tapi jangan korang g maen ngan buaya plak.. tu namanya cari penyakit.. hOho~


Jaga diri.. Jaga peribadi..


Apa haiwan peliharaan korang? =)


7 comments:

JIJI YU said...

lulus2 huhu..aku bela arnab apple

MerLe said...

hehe.. tocey3~ arnab apple tu gane.. yg tecik2 tu eyh

PinKy MoMMa said...

alahai comelnye umah dia hehe..warna pink lagi ekeke ;)

sis nak beli rabbit lar..gerammm!

liyana said...

comel2..
haha..men ngn buaya..
x smpai seminit..kite enth kemane dh

liyana said...

comel2..
haha..men ngn buaya..
x smpai seminit..kite enth kemane dh

IMANSHAH said...

xde hewan la, ada kucing jiran je

MerLe said...

kak pinky : hehe..comeykn.. pilih wrna pink sbb dia betina.. beli la.. arnab mmg comel.. geram je tengok

liyana : tau xpe..haha

imanshah : tape xde pn.. bleh wat main jugak