This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Monday, August 15, 2011

Syukur Alhamdulillah.......


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Setiap kali dugaan datang, kita sering mengeluh... sering menyangka nasib malang bersama kita... sering tertanya-tanya............

"mengapa Tuhan timpakan ujian ini pada aku?"
"kenapa aku yang perlu hadapi bala ni?"
"apa dosa aku hingga aku perlu terima kesusahan ni?"


Namun hakikatnya... DIA tidak pernah melupakan kita... sedarkah kita, sebenarnya DIA sentiasa melimpahkan kasih sayangNYA pada kita?

Saat kita jatuh, DIA berikan kita kaki untuk berdiri
Saat kita menangis, DIA berikan jemari untuk menyapu air mata yang menitis
Saat kita gembira, DIA berikan kita bibir untuk senyum

Sedarkah kita dengan nikmat yang itu?

DIA sentiasa bersama kita... menemani setiap masa... melimpahkan rahmat kasihNYA yang tiada bandingan... menurunkan rezeki untuk setiap hambanya dengan pelbagai cara...

Terima kasih ya Allah atas nikmatnya yang melimpah ruah... terima kasih ya Allah kerana masih memberi peluang padaku untuk mengucap syukur padaMu...

&

Terima kasih kerana bawa dia pulang dengan selamat... syukur Alhamdulillah...

Aku bersyukur padaMU ya Allah...

kadang-kadang Allah timpakan ujian untuk mengingatkan diri... 
kadang-kadang Allah berikan kesusahan pada diri supaya kita belajar mensyukuri...

TERIMA KASIH YA ALLAH....


10 comments:

JIJI YU said...

ujian menghubungkan kita secara tak langsung dgn tuhan

MerLe said...

yea... aku bersyukur sgt ji........

IMANSHAH said...

sykur..insyaallah allah tambahkan nikmatnya

H.J said...

alhamdulillah...

ahsfantasy24 said...

Sesungguhnya Dia maha mengetahui
dalam setiap sesuatu :)

MerLe said...

imanshah : insyaAllah =)

HJ : =)

ayu : yea..tul tu.. DIA Maha Tahu

Ini Kisah Tia said...

dulu Tia selalu megeluh bila Allah bagi ujian dekat Tia . puas Tia menangis , menangis dan menangis . kenapa Allah uji Tia? kenapa tak orang lain ..

rupanya , ada hikmah disebalik ujian yang Allah bagi Tia tu. alhamdulillah lepas tu Tia dah semakin kuat .. ^^,

IMANSHAH said...

semoga tabah..

SyedGraphiX said...

betul tu :)

PinKy MoMMa said...

Allah sayang sebab tu Allah uji :)