This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Wednesday, August 10, 2011

Kenyang perut... Senang hati =)



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari ni agak best sikit.. my pensyarah di'observe' untuk pemilihan pensyarah cemerlang... emmmmmmm...pensyarah pun kena 'observe'.. penilainya dari Kementerian Pelajaran Malaysia.. dan kebetulan kelas aku yang terlibat... nervous cam diri sendiri plak yang nak di'observe'... huhu~ pape pun, semua setel ngan jayanya... harap pensyarah aku tu berjaya dalam penilaian tadi... amin~


Malam plak kelas aku wat majlis berbuka puasa.. yang bestnye sebab kami masak sendiri.. lokasi? rumah salah sorang ahli kelas aku.. dia dah kawin sO tinggal kat luar asrama ngan his wife.. sO sweet ok~ wife dia muda dari kami tapi sangat la nampak kematangannya... 

Menu? 
Nasi putih... kena tanak banyak kali sebab periuk kecik je
Tomyam... credit to my rumet
Ayam masak merah... sedap sangat~
Ikan bakar... kije budak laki...
Kobis goreng... aku suka makan sayur...
Telur dadar... penambah rasa..
Koktel... terbaek~
Kek batik... tuan rumah yang buat
Sambal + ulam... my favourite =)
Air sunquick... ntah bape senduk gula aku letak tadi...
Air blackcurent.. tul ke eja ni?
Air sirap... sape la yang kempunan air ni tadi?
& opkos kurma... hidangan wajib

Fuh... punya la panjang senarai makanan...


Tapi part yang paling best ialah time solat berjemaah bersama.. terasa kesyahduan yang entah datang dari mana... tahun akhir bersama ni benar-benar memberi kenangan yang indah... tahun depan semuanya akan bertebaran merata-rata... melangkah kaki ke alam pekerjaan.. entah bila dapat berkumpul lagi seperti ni... ok~ mOod kesedihan sudah datang...

Pape pun, malam ni agak hepi... objektif utama nak berbuka puasa bersama dalam keadaan riang gembira tercapai juga.. terima kasih kepada teman yang merangkap tuan rumah dan isteri yang tak kisah kami men'sepah'kan rumahnya.. terima kasih juga pada semua teman-teman yang berusaha sehabis daya menyediakan masakan yang enak-enak untuk majlis berbuka puasa kali ni... Alhamdulillah... majlis kali ni benar-benar memberi pengalaman dan kenangan yang indah untuk dikenang...


Ok la..dah lewat ni.. masa untuk tidur~ jaga diri.. jaga peribadi.. jumpa lagi... papai~ =)



9 comments:

cucu umie said...

sudah tahun akhir yer..btw, bestkan buka ramai2..hehe

Gen2Merah said...

wah, banyaknya aktiviti hari ini ye.. anyway selamat untuk semua

selama bersahur ya Alam maya
~Gen2Merah~

JIJI YU said...

ngan aku2 sedih terbayang masa dok asrama dedulu

Sunah Sakura said...

banyaknyaaaaaaaaaaaaaaa makanannnnnnnnnn! hehehe~

seronok kan dapat berbuka dan tarawih dengan kawan2~

sobri yaacob said...

bestnye ..bleh buka pose beramai :)

MerLe said...

cucu umie : aah.. dh thn akhir..insyaAllah thn dpn dh jd guru sebenar..berdebor3~

gen2merah : hehe..terima kasih..selamat utk gen2merah juga~

jiji : huhu..sedih3~ ms ni bru terasa sedih..ms dulu x trasa pn

sunah : seronok sgt~ rasa mcm rapat sgt..kbelakangan bi semua sibuk, bila ada aktiviti bersama cenggini, best jugak..

sobri : best3~ =) terbayang lagi mknn ms berbuka tu..sedap~

~cik atin~ said...

waaa. bestnye dapat buke sesame. kenangan abadi 2. tambah2 lak bile taon akhir..

fadhdeela said...

zaman belajar mmg seronok..bile dah bekeje nnt msti rindu smua tu

MerLe said...

atin : best sgt~ nti wt la gni jugak..best~

fadhdeela : tu la...bile dh nk hbis bljr ni bru terfikir mcm ni..huhu