This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Friday, August 26, 2011

Kenangan 'Yoget' Ustaz


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sudah berada di kampung halaman~ oyeh~ oyeh~ oyeh~ tapi ke'hepi'an tu tak lama sebab ada beberapa tugas yang perlu diselesaikan dalam masa terdekat... mOod raya belum datang lagi... duk sibuk ngan hal lain baru teringat aku tade baju raya lagi... hOho~ never mind~ tu bukan topiknya sekarang...

tade ke tokey baju nak sponser baju selai? bajet retis... =P

Aku round bazar Ramadan dekat rumah aku tadi... suasananya cam tak semeriah dulu lagi... dulu banyak sangat gerai sampai depan rumah aku pun ada orang buka gerai... memang meriah yang amat... macam-macam ada... sekarang pun ada macam-macam tapi rasa cam ada kurang sesuatu... emmmm...apa yea???? still berfikir....

Duk meredah hujan yang turun ngan tiba-tiba, aku terpandang batang tubuh orang itu... yea... senyumannya masih seperti dulu... tapi badannya dah mula susut... nampak sangat ke'tua'an dia... ok~ rosak lagi bahasa aku hari ni... 

Siapa dia? 

Dia ustaz aku.. ustaz yang mengajar di sekolah aku dulu... aku tak ingat sama ada dia pernah mengajar aku atau tak... tapi aku ingat sangat pada dia sebab 'yoget'... dia jual yoget~ bila tiba waktu rehat, keta dia la yang selalu aku serbu... masa tu, dua kantin sekolah masih tak mampu nak tampung bilangan pelajar yang ramai... tambahan pula aku perlu uruskan maktabah a.k.a perpustakaan hampir setiap hari... memang tak sempat la nak berebut beli makanan kat kantin... kadang-kadang je boleh merasa makanan kantin... sO, satu-satunya menu waktu rehat aku adalah yoget ustaz... mungkin sebab tu aku 'sihat' masa sekolah dulu... hehe~

 opkos ni bukan gambo yoget ustaz....

Tanpa sedar, dah 6 tahun aku tinggalkan sekolah tu... & senyuman ustaz tadi mengingatkan kembali apa yang hampir aku lupa... entah bila impian yang satu tu akan tercapai... yang pasti, yoget ustaz akan terus ada selagi hayatnya ada... & aku pasti, sampai bila-bila pun, kami akan sentiasa mengingati keenakan yoget ustaz... satu-satunya yoget yang jadi kenangan untuk aku, dia dan kamu... ok~ saya rindu awak semua~

Kenangan lama mengusik jiwa........


::mOod serius plus tacing sedang melanda diri::


 *yoget = yogurt*

5 comments:

Syazwan Che Deraman said...

best wooo yoget.heheh.

ustaz pandai ea buat yoget.

MerLe said...

aah..ustaz tu pndai wat..sedap~ resepi rahsia dia..dr dlu minta resepi dia x bg..huhu~

JIJI YU said...

demo skoloh mano doh dulu..nk g cr ostad tu

yad'z said...

wah. ustaz jual yoget.. first time dengar.. huhu.. wah, impian ape ye tu.. =)

MerLe said...

jiji : sekolah agama pompuan yg paling femes kt klate..cer teka..cer teka..hehe

yad'z : sy je pnggil gitu..org len xtau pnggil pe..hehe..
impian bdk sekolah je.. =)