This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Sunday, April 24, 2011

"Segmen : Jom Hentam Along Dengan Pantun"



Secara tiba2 semangat nak berpantun datang balik dalam diri aku ni.. ni mesti sebab terpengaruh ngan sesi P&P yang aku wat hari tu.. aku ngajor pantun ms observe hari tu.. rasa bangga bile dengar budak duk baca pantun walaupun ada gak silap sebut sikit.. ok la tu kan drpd taktau langsung.. cikgu sayang kamOo budak~ =P

Sebab yang kedua?

Aku terpengaruh ngan segmen sorang blogger ni..


haaaaaaaaaaaa... pokcik ni la yang buat jemari-jemariku ini gatai rasa nak taip pantun.. hOho~ sile baca dgn nada yang sopan santun..terima kasih..hehe~

Satu dua tiga empat
sibuk ajar budak membilang
rasa nak taip cepat-cepat
sebelum idea terbang melayang

Hajat hati nak beli kamera
duit tak cukup duduk berduka
sebelum ni duk baca blog orang saja
sekarang baca yang sendiri pula 

Pagi-pagi duk asah parang
untuk buat kerja menebang
hari-hari jelajah blog orang
tak buat sehari terasa kurang


Jaga diri jaga peribadi
jangan sampai ada yang benci
ber'blogwalking' sampai ke pagi
asyik hingga tak sedar diri


Pagi - pagi mengail ikan
pergi mengail naik sampan
gunakan blog untuk kebaikan
mana yang buruk jangan tunjukkan


Sungguh cantik si bunga raya
jadi penghias di taman bunga
bebas bersuara hak bersama
asal tak lupa tata susila



Tu je yang dapat aku pikir masa ni.. idea dah lari.. hOho~ ok la tu kan.. harap semua terhibur.. =P




papai~ =)



10 comments:

Along Usop said...

okeh!.. penyertaan diterima!...

nice!!... along suke.. =)

MerLe said...

hehe.. tOcey3~ =)

misz athiqah said...

pergh!!!..kak subi berpantun...hehe...pergh!!!!... cayalah!!!

MerLe said...

hehe..sje2 je try..lama dh tak perah otak berkarya bagai..

JIJI YU said...

hehe..die ni mmg suke kena hentam ke

azi nur said...

amboiiiii pandai berpantn..

phee ungu said...

: good luck :)) mcari follower ke50 juga ?? i'm your 32. good luck & happy blogging :))

phee ungu said...

: good luck :)) mcari follower ke50 juga ?? i'm your 32. good luck & happy blogging :))

miss lolly a.k.a luvfareda said...

heheheheh! comel je.

MerLe said...

jiji : hehe..hentam skit2 je..xde efek pn..

azi nur : boleh la skit2..heeee~

phee ungu : aah~ tenkiu =)

lolly : ye eyh..hehe..tenkiu