This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Monday, October 3, 2011

Tolong Saya Boleh????



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

sedang cuba menenangkan diri......

Cuba korang bagi pandangan sikit ngan situasi ni...

A dan B berkawan baik... baik gila la kot.. satu hari, A ada masalah sikit ngn C... disebabkan A tu kawan baik sgt la ngn dia, B pun jadi ada masalah gak ngan C... last-last tiga-tiga duk masam muka... 

 huduh bebeno la nonnnn~


C plak berkawan ngan D... D pun nak la A,B ngan C baik-baik semula... tegur la sikit-sikit suh jangan gaduh-gaduh masa duk cakap-cakap ramai-ramai tanpa nama sebut mana-mana 'huruf' pun... mungkin A dan B terasa sO dia masam muka ngan D... patut ke? padahal D cuma tegur nak suh baik-baik semula je... patut ke? tolong jawab untuk aku.... 

Pastu berlaku plak 1 hal... A dan B tak lakukan 'sesuatu' dengan alasan tak dimaklumkan... sedangkan D yang bertugas dalam hal tu dah maklumkan pada A dan B dari awal... 

Masalahnya... bukan setakat D yang beritahu... E,F,G,H sampai la ke Z dah tahu tentang 'perkara yang perlu dilakukan tu'... macam mana plak A ngan B je tak tau? sedangkan A dan B la 'huruf' yang paling alert tentang hal-hal sebegini... 


Persoalan sekarang... 
  1. salah D ke kalu A dan B masih tak tau pasal hal tu? 
  2. perlu ke A dan B bermasam muka jugak dengan D?

*
*
*
*
*
*
*

Orang kata... 
Jangan bagi masalah pada orang, nanti orang lain akan bagi masalah pada kamu...

Orang kata...
Jangan fikir buruk pasal orang lain, kalu tak mau orang lain fikir buruk pasal kamu...

Orang kata...
Jangan salahkan orang lain dengan kesilapan yang jadi, sebab semua tu petunjuk DIA untuk sedarkan kamu...



bila la kamu boleh fikir secara profesional????


2 comments:

JIJI YU said...

mntaliti deorang tuu

MerLe said...

aku tak fhm ngn perangai yg cenggini