This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Sunday, October 9, 2011

1st Gathering at Bali...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Pergi Bali???? bilakah??? nampak beno nipunye... kat Tok Bali je... hehe... Tok Bali kat mana? Kelantan Darul Naim... sekian terima kasih...

Sebagai pelatih tahun akhir, unit aku rancang nak wat gathering... apa itu gathering? aku pun tak faham... yang pastinya, dorang nak keluar dari bumi Kuala Lipis yang indah permai ini untuk seketika.. 

Rancangan asalnya nak wat kat Pulau Perhentian... tapi memandangkan ada beberapa masalah yang berbangkit, so kami ubah plan ke Bali.... eh silap... Tok Bali... kebetulan sorang classmate aku ada kawan yang ada chalet kat situ... sO murah la sikit dari harga asal... i dah mula nak pokai..huhu~

Maka.... pada 15 September lalu, bergeraklah rombongan unit Prasekolah/Muzik ke Tok Bali... disebabkan ada masalah kewangan sikit, sO aku tak tinggal di chalet... juz join aktiviti... duk umah sendiri sudaaa~ rumah mak ayah ngan famili encik hubby dua-dua kat Kota Bharu... takkan tak mau balik umah kan... i miss my family...huhu~

Aktiviti 1 : Main Pantai...
gaya sebelum lompat... yang dah lompat takleh tunjuk... ada bahaya di situ...hOho~

i suke sangat~ tapi aku fobia sikit ngan air ni... ada kenangan silam yang pahit... emmmmmm... lupakan... tapi hepi tengok classmatezzz aku duk main air... cam best je... pastu dorang maen kolam plak... habis semua budak lari bila dorang masuk kolam... ganaz beno korang ni... aku maen larik-larik ngan ombak je...hehe~

 salah satu sebab semua budak lari... terbaik~ hehe...

Aktiviti  2 : Barbeque...
tukang kipas + tukang rasa....hOho~

tak sah rasanya kalu tade BBQ... aku kije kipaskan je... bukan kipas makanan, kipas encik hubby... hehe... classmates benarkan encik hubby ikut serta... jadi dia balas ngan sediakan makanan untuk kami... pastu dia blah tinggalkan aku ngan kawan-kawan... dia kate "saya nak bagi peluang awak duk ngan kawan-kawan awak la..." ok~ awak sweet la~ hOho~

Aktiviti 3 : Wakaf Che Yeh...

ni 1 tempat yang girlzzzz kelas aku nak gi... sO lepas BBQ, kami pun berduyun-duyun ke sana... aku borong 2 helai baju je... tapi selai tak muat sO otomatik jadi baju adik aku... untung kamu alya... hOho~

Aktiviti 4 : Sukaneka...
aktiviti ni aku tak join sebab aku tak datang... tapi dorang kata best.. lepas sukaneka, dorang maen kat kolam lagi... suke beno korang yea....

Aktiviti 5 : Dinner....
ni la aktiviti utama kami sebenarnya... dinner class buat kali terakhir... sedey je bunyi...huhu~ semua pakai baju baru, cantik-cantik, hensem-hensem, ber'make up' bagai... aku je pakai baju sponser dari my sis... tak kisah~ lawa jugak~ perasan =P ada sesi tukar-tukar hadiah... aku dapat hadiah jam.. couple lagi... tapi encik hubby dah ada jam sO aku amik dua-dua... ada unsur-unsur ketamakan di situ...hehe~

*********************************************************

Kami berada di Tok Bali 3 hari 2 malam... 18 September 2011 kami bergerak pulang ke bumi Kuala Lipis... balik je terus ingat kije yang bertimbun... oh tidak~ i tak suke bab tu....

Ok.... tamat suda kisah 1st gathering kelas aku... harap lepas ni dapat buat perjumpaan camni lagi walaupun dah terpisah jauh...


sedih bila pikir dah nak habis belajar.....


1 comment:

H.J said...

erk..suka la tu blh gathering..haha