This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Saturday, March 5, 2011

KamOo ingat kamOo bagus sangat?!

 Pandang dengan mata hati..


MUKADDIMAH :
mood : hepi kegirangan~

yea~ cuti sudah datang~
cuti 2 hari pun takpe la..kira ok la tu kn drpd takleh cuti langsung kan..minggu depan kena sedia 2 rps utk 2 observe pengajaran aku..nak ngajar ape ntah..minggu depan tema makanan..kat pra mmg mengajar ikut tema..minggu lepas dh tema makanan..minggu depan pun tema makanan..kang aku ajar wat piza,tkut jdi kelas masakan pulak..takpe..takpe..jp ag cek rancangan mingguan smula..

ISI KANDUNGAN :
mood : serius tahap tertinggi..

Hidup dalam kelompok manusia memang mengajar kita mengenali pelbagai jenis perangai manusia..tibe-tibe ayat jdi skema..sejujurnya aku agak pelik + ajaib + kehairanan tahap gaban ngn perangai dia ni..siapa dia..biarlah rahsia~ sile sebut dgn nada dan lenggok siti yang betul.. aku baru kenal dia..tak kenal sgt pun..kebetulan je sebab berada di dalam komuniti yang sama skrg ni..melihat cara dia berfikir dan bertindak buat aku teringat kata2 sorg kwn aku.. '..umur hanya hiasan,,minda penentu kematangan'.. Dulu aku tak bpe nak fhm apa mksud kwn aku tu..skg bru nk mula fhm bila aku jumpa dia si watak utama kali ni..

Jahat sgt ke org lain smpai dia snggup tuduh dorg buat bnda buruk yang tak penah dibuat?

Mulia sgt ke dia smpai smua yg dia kata kna disokong sepanjang masa?

Kita hidup bermasyarakat supaya dapat saling ingat mengingati dan tegur menegur jika ada yg tersilap..bukannya hanya menyalahkan org lain untuk menampakkan diri kita je betul..semua org pnah wat salah..tak hilang hidung kamu tu klu ngaku salah pun..salahkah utk mengalah klu dh betul kita yang salah wlaupun pd org yg lebih muda? Kamu sangat tak matang ok! 

PENUTUP
mood : cubaan utk bertenang..bukan bertendang...

Belajar-belajarlah dengar ckp org..kamu ada otak kan? sOo..gunakanlah ia dengan sehabis baik..fikirlah sedalam-dalamnya..tak selamanya org akan sokong kamu sepanjang masa klu terus ngn perangai tu..sebab hidup ni tak slalunya indah..langit pun tak selalunya cerah..kadang-kadang tengah-tengah panas matahari pun boleh hujan kan..sOoo..faham-faham la kamu..kamu dah besar kan...takkan benda mcm ni pun nk kna ajar lagi..aku ni budak kecik lagi nak tegur banyak-banyak pun..perasan muda =P

Kami tegur utk kebaikan..
bukan utk menyusahkan..
Kami tegur kerana sayang..
bukan ingin memalukan..


Buka mata buka minda..
asal jgn buka baju..kamu tu dah tua..
huduh bebeno weh..



2 comments:

JIJI YU said...

biaser la tu..kebanyakan rakyat mesia cam tu le..tak dapt reime teguran n kritikan orang..ahahah..matang tol komen aku

MerLe said...

yea..trima ksih ats komen yg sgt matang..hehe