This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Tuesday, September 27, 2011

Rahsia Awet Muda 1*


Salaaaaammmmm larut malammmmmm...... 
tarakuca~ tarakuca~ ca~ caaaa~

nak awet muda? tidur ikut masa yang betul... bangun pun ikut masa yang betul...

1  more thing... bangun awal pagi... kalu boleh time orang azan subuh dah bangun... sebab udara waktu pagi adalah yang terbaik... eden suke~ 

dan yang penting............ S.E.N.Y.U.M..... tak rugi kalu senyum dari pagi.... kalau pagi-pagi lagi dah masam + muncung cam mulut itik, tade la ceria hidup....

 senyuman keluarga bahagia..... kah?

sO.... senyumlah semanis mungkin.... kerana senyum itu penyeri wajah.... tapi biarlah bertempat.... jangan duk sengeh tak tentu hala.... depan orang yang berduka lara, jangan duk sengeh depan dia.... kang dia kata kita sindir dia... hati orang perlu dijaga juga.....

aiiiii... susahnya menjaga hati... jaga hati orang, hati sendiri yang merana... huhuhu~

Kesimpulannya? emmmmm.... kita bincang pasal pe tadi eyh..... 

entru merapu-rapu di tengah malam...


errr...apa kaitannye ngan tajuk?


6 comments:

JIJI YU said...

mandi pagi leh wat muka tak berkedut

H.J said...

maknanya aku dah tua la ni..dok amalkan awek tua je..haha

MerLe said...

jiji : yea eyh..ptut la muka aku tade kedut..hOho~

HJ : awat duk amal awet tua..

msredcheesecake said...

msred selalu senyum, tu pasal nampak muda je... hheee... petua awet muda paling senang senyum

MerLe said...

betul tu~ =)

Run Away said...

bagus petua2 mcm ni....;d