This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Sunday, September 25, 2011

Inovasi...inovasi...inovasi...inovasi... plus tesis + jurnal = i pening kepala.. huhu~ =(

mood serius ngadap laptop... kononnye.. hOho..

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Inovasi........... apa itu inovasi?

1.    Inovasi merupakan idea, amalan atau objek yang di anggap baru oleh seseorang. [Ronger E. Miller : 1971]
2.      Idea, latihan atau bahan artifak yang kelihatan baru pada unit yang menggunakannya. [Zaltman et. al (1973)]
3.    An effort to introduce a practice in order to bring about a social change. The practice need not be totally new, its efficiency and potentially in a new context are the main criteria used in labelling it as innovation. The emphasis is on change in terms of providing a strategy to deal with a specific local or national problem.  [ACEID : 1977]
4. Inovasi sebagai mengenerasi perkembangan dan penggunaan idea baru pada organisasi.  [Damapour : 1991]
5.    Inovasi ialah sesuatu yang di anggap baru dan lebih baik daripada yang lama oleh seseorang individu. [Spencer : 1994]
6.    Idea, konsep atau strategi baru yang boleh mempertingkatkan sesuatu amalan. [Glosari Teknologi Pendidikan : 1995]
7.    Inovasi ialah kejayaan aplikasi pertama pada sesuatu produk atau proses. [Oldham dan Cuming  : 1996] 


3 tugasan kena dihantar Isnin ni... sempat lagi duk online.. hOho~ 
Wish me good luck...  =)


6 comments:

Ummi_R❀salici❀us said...

hehe slow2...gud luck ea... chaiyok!

msredcheesecake said...

Esaimen esaimen, online tetap kena buat... Hheee... Biasalah.... Have fun siapkan tesis

JIJI YU said...

miahaha..engko ni pon tak agak2

yad'z said...

hehehehe. kesian dia.. sabar ea. jangan tensen2.. gud luck. =)

Santri T.P.I.N.I said...

tumpang tinggal link disini, mana tau nak join sama ke...

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/1st-segmen-santri-komputer-kesayanganku.html

Sunah Sakura said...

kan da pening.datang sini pun pening gak..hahaha