This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Friday, September 23, 2011

Moga Cepat Sembuh...



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Sesuatu berlaku hari ni... sebenarnya dari semalam lagi... tapi hari ni nampaknya makin teruk...........

Masalah : 
Rumet aku demam.....

Persoalannya :
Apa aku nak buat?

Tiba-tiba aku sedar 1 perkara... skill 'menjaga orang sakit' yang aku ada masa zaman sekolah dulu dah hilang... tibe-tibe jadi blur tengok dia terlantar atas katil... apa punye rumet la aku ni..... emmmmm....

tido yea.... rehat cukup-cukup... harap esok dah elok...

Sekarang dah masuk musim orang demam ke? ramai beno aku tengok dah mula menunjukkan tanda-tanda tidak sihat...

panas badan a.k.a demam 
berair hidung a.k.a selesema 
berubah suara a.k.a batuk...

Jagalah diri elok-elok semua... harap antibodi aku kuat lagi.... tak mau sakit-sakit time kije tengah menimbun...


Ya Allah, kurniakan kesihatan pada kami... dan sembuhkan sakit rumetku... amin~



Jumpa lagi... papai~ =)


sambung buat kije semula....


8 comments:

JIJI YU said...

ko kena ambik balik skill tu..lepas ni..anak engko pulak..husben engko plak ke..mana tau kan

sea_lavender said...

Amin...moge roomate cpt sembuh..classmate sye pn dmam~ musim nie..sye pn teman die g unit kesihatan..tpi tutp plak~~ doc mc ..gamaknya die mkn ubt sndiri je la~~

K2r~90 said...

hujan=demam

MerLe said...

jiji : tu la psl..kna g bertapa blik ni..

sea lavender : ye la tu..doc pn mc..nsib baik ada ubat jgk..yg ni tak mau mkn ubat plk..huhu

k2r : agaknye la kn..

msredcheesecake said...

masak dia bubur.... muga kawannya cepat sembuh...

Sunah Sakura said...

moga dia cepat sembuh ye..ameen..

MerLe said...

alhamdulillah..dh elok sikit.. terima ksih =)

Puan Kutu said...

hehe kesian romate,jg beliau baik2 yer!