This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Monday, November 7, 2011

Nak pahala ke daging?????

get ready to eat...... nyum~ nyum~ nyum~


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

mOod raya kureng sikit sebab dah kena balik maktab.. huhuhu~ tapi sempat gak dengar ceramah perdana hal ehwal Islam dari my daddy... dia citer pasal kata-kata sorang ustaz yang memang terbaik dari ladang...

Nak dijadikan citer... ada la beberapa kerat manusia yang jenis suka berebut daging korban... korang jangan masuk golongan tu... buruk bebeno peelnye... masa duk bising-bising berebut tu, datang la sorang ustaz... dengan selamba badaknye dia kata...


 jangan makan banyak-banyak... sile jaga kesihatan anda


"..ni nak pahala ibadat ke nak daging? sape nak daging, amik RM ni, gi pasar beli kat pasar.."


Terbaik kan.... hOho....


Kesimpulannya???
tiap apa yang kita buat, niatlah kerana Allah... jangan biarkan nafsu menguasai kita... jangan sampai ibadat yang kita buat hanya sekadar sia-sia... fikir-fikirkanlah........




8 comments:

Ini Kisah Tia said...

hehe .. mesti pedas telinga tu .. err , tak boleh komen dekat blog Tia ke? yang lelain boleh pun ..

Iffah Afeefah said...

maktab?

wahhh

fiQ'Ra said...

hehehe... terbaik la ustaz tu :)

sis92 said...

hah tulah tak ikhlas niat nya tu :)

Sunah Sakura said...

oho..nice la ustaz tu cakap gitu..hahaha

cik ika said...

terbaik lah !!

ahsfantasy24 said...

luruskan niat, hehe..

MerLe said...

terbaek kan..hehe