This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Monday, November 21, 2011

Keranamu KISSM ::bukan kiss::


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Selesai exam 14hb lepas, maka berakhirlah riwayat ceriteraku sebagai guru pelatih di bumi Afzan.. tetapi KISSM membuatkan aku kembali menapak ke sini... yea, aku berada di Kuala Lipis semula selepas menghirup udara segar di kampung halaman selama 6 hari... KISSM??? apakah???? Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia... tak faham??? meh aku bagi info sikit...

Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia dikenali sebagai KISSM. Kursus ni penting, dan wajib bagi semua pegawai baru yang bekerja dalam Perkhidmatan Awam sebelum mereka disahkan dalam jawatan. Kursus ni diadakan untuk memastikan pegawai baru bekerja dapat memberikan perkhidmatan terbaik , cemerlang serta dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran dan budaya kerja. 

ihsan dari saudara Ludin... thanks~

Adik-adik tak faham??? tape...tape... sampai giliran sendiri nanti, korang akan faham jugak... tak pun tanya kakak abang mak ayah makcik pakcik or jiran korang... mesti ada gak yang pernah gi kursus induksi cenggini... kursus 3 hari je mula esok... nasib baek~ mak aku kata dulu dia kursus induksi berminggu-minggu gak la hiperbola di situ...

Pape pun, lega sebab tugasan kerja kursus KISSM selesai sudaaaa... esok kena hantar, malam ni baru siap... memang terbaek punye~ hOho~

Memandangkan esok start kursus, aku nak tidur awal malam ni... alasan... nak rehatkan otak sikit sebab esok dia kena kerja kuat... alasan lagi... =P 

 tidur dalam iman... zzzzzz

Pada yang sedang bergelut dengan exam, tugasan kerja kursus atau apa jua yang seumpama dengannya, aku nak ucapkan 
GOOD LUCK~
Semoga korang dapat buat yang terbaik dalam apa jua yang korang lakukan... pada yang tade kije nak buat, aku tak lupa korang, jangan sedey-sedey... aku nak ucapkan 
SELAMAT BEREHAT~
Rehat la selagi ada kelapangan, nati dah banyak kije taleh rehat dah... dah start nak melalut..

K la... jom kita merehatkan kepala, otak dan badan... sesungguhnya rehat yang cukup tu penting untuk kesihatan...  badan sihat otak cergas... eh, cergas ke cerdas? blur dengan tiba-tiba...

Jaga diri... jaga peribadi... jangan jadi blur... jumpa lagi... papai~


4 comments:

Munnafendy said...

sy kerja swasta...xde kursus2 mcm ni...so xde la kerja kursus ke ape... =)

Miss Nadya said...

ingat tak, awk pernah join contest Anugerah Blog Paling Popular ?. Contest tu di panjangkan dan nad nak awk buat 1 entry je seperti di entry Contest Klik Dan Like Fan Page . Boleh ye untuk nad listkan nama awk..

new entry :: perlawanan akhir Malaysia vs Indonesia sea games 2011

msredcheesecake said...

selamat berkursus.... jangan ponteng... hhee

MerLe said...

munnafendy : Oooo....yeke? tape2...tade kursus ni pun tape...ada byk lg peluang kt laen

miss nadya : okey~ =)

msred : tenkiu~ ta ponteng sebab ingt pesan msred..hehe