This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Monday, February 21, 2011

Kembara : Terapi Air di Chamang


Berkelah di pantai yang indah~
bermacam acara digubah
bermainlah berkawan-kawan
menyanyi bersukaan~

Sape penah nyanyi lagu ni? aku ingat aku nyanyi masa sekolah rendah dlu..masa zaman muda-muda..sekarang pun muda jugak..hOho~ tak tau la betul ke tak lirik lagu tu..hentam keromo je..aku memang pakar bab menukar lirik lagu orang ni..pendek kata kalu masuk gameshow 'Jangan Lupa Lirik', opkos aku kalah awal-awal lagi..kesian i kan..huhuhu~

ok la..aku bukan nak citer pasal lagu tu sebenarnya..macam biasa la..orang kate mukadimah cerita je..aku nak citer pasal 'picnic'..apa kejadahnya???? well~aku pegi berkelah hujung minggu ritu.. aiiii,kuat benOr bederat skang ni nOoo...



Perhatian pada anda semua...
acu cuba try test teka aku g berkelah kat mana agaknye ye...



jeng...jeng...jeng~~~~

aku g air terjun Chamang~

kat mana???

kat Bentong, Pahang..rasenye la...tapi rasenye cam nak dekat Raub dah..aku tak tau la sebab bukan aku yang drive keta..tup-tup tengok..ehhhh~ dah sampai~

apa yang best sangat pasal tempat tu???

opkos la sebab ada air terjun..ok tak jawapan tu?

cantik...kan...


indahnya ciptaanNya.. =)

Tempatnya memang syantekk cantik sangat..teruja i tau..aku ada amik gambar..tapi cam biasa la..oleh kerana gambar dari handphone aku tak lawa, aku malas nak letak kat sini..tapi best tau..air sejukkkkkkk~~~ kawan-kawan aku mandi tak hingat ingat dunia. tapi aku tak mandi..main-main air kat kaki je..hOho~ 
dont ask me why..

Awalnya kami g 2 keta je..8 orang semuanya..tapi lepas kami smpai sana..lepas kawan-kawan aku mandi + makan 1st round, ada 4 orang lagi yang sampai..agak meriah di situ..ramai bangat orang hari tu..nasib baik kami sampai awal, ada tempat gak untuk aku yang tak mandi ni melepakkan diri dan bersantai berseorangan sambil melihat kawan-kawan aku mandi dengan girangnya..aku rasa aku dah macam ahli penyelamat yang tunggu tepi kolam mandi budak-budak masa tu..sO sweet kan i.. tergelak aku sOrang-sOrang bile pikir..hOho~ tapi yang tak best pulak, earphone aku pulak buat hal..boleh pulak masa tu dia rosak..ini memang mengundang kemarahanku..nasib baik aku ni ada sifat sabar.. perasaan =P

Group kami yang datang selepas campur ngn yang lewat datang tu --> 12 orang.. wah~ sOoo ramai ye..rombongan cik kiah ke ni??? group keta aku bawa popia goreng, jemput pisang goreng ngn air..air kosong je..baik utk badan kan..hOho~ semua wat sendiri tau..kami bertukus lumus wat pagi-pagi semata-mata nak g berkelah..group kedua boy --> bawa roti sandwich, nasi goreng ngn koktel..wah~ sangat sedap maaa..hebat3~ yang group ketiga tu pun boy..dorang bawa makanan ringan cam snek, keropok ngn air gas..aku makan dengan bestnye snek sorang-sorang masa dorang mandi..tapi 1 plastik je..hOho~
yang bestnye..HABIS LICIN SEMUA MAKAN.. bagus kan kami..tak membazir langsung walaupun makanan berlambak..bagus3~

Kami bergerak pagi dalam kul 10..balik semula ke rumah dalam lebih kurang kul 2..penat~ balik je terus tak sedar diri @ tertidur..penat kalah orang yang drive kereta..hOho~

Well.....tu je kot yang aku nak crita kali ni..mata dah ngantuk sangat..nasib baik baju untuk esok dah siap digosok..rancangan mengajar dah siap untuk 2 masa..alhamdulillah..ada lagi 4 rancangan mengajar utk mnggu ni..esok ingat nak wat proposal kajian tindakan aku..harap-harap semua akan beres dengan baik..

Mata dah ngantuk sangat..dah kena pegi beradu..esok dah start minggu ke-4 aku praktikum..harap cepat-cepat berlalu..hOho~



..really miss u dear..xxx..



3 comments:

JIJI YU said...

meh pergi bertape kat situ..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

beshnye ^^

MerLe said...

jiji : best bertapa kt situ..g la try klu x pcaya..hOho~

lolly : sgt best~ =)