This is Me

My photo
Anak kelahiran bumi Kelantan mix Kedah yang stay di Terengganu dan baru tamat study di Pahang.. Punyai seorang suami dan dua anak patung peneman tidur.. Sangat suka pada milo ais kaw dan komik Detektif Conan.. insyaAllah~ Seorang yang sensitif dan pemalu.. Tak suka orang hipokrit.. Sekian terima kasih..

My Pet Baby Luna sudah pun lapar~ ::klik untuk bagi makan::

Saturday, December 17, 2011

Keta rosak tengah jalan? macam mana ni!

senyuman menggoda... aisy~

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Dah berkurun rasanya tak update blog.. ada tak yang rindu? bukan sengaja tetapi keadaan yang memaksa.. jari jemari ni dah gatai nak menaip tapi takde tempat nak menaip.. my cik lappy sedang tenat di wad.. wad mana? haaaa...tu yang eden tak tau... yang pastinya, dah lama eden tak mengadap laptop... cilok yang encik hubby jap... pinjam jap eyh~ hOho~

Apa khabar semua? tetiba jadi skema... kekok seketika selepas lama tak mengadap blog... tapi aku ada 1 cerita...

Masa? 
beberapa minggu yang lalu...

Lokasi? 
di tengah jalan dalam kawasan yang berhutan yang tak berapa nak tebal...

Kejadian?
sebuah keta sorang makcik tua a.k.a nenek tetibe je terhenti di tengah-tengah jalan.. belakang keta dia ada 1 lori yang boleh tahan besar gak la.. & keta lain yang berduyun-duyun, tersusun panjang bak keta api... nasib baek lori sempat brek.. nak dijadikan kisah lagi, nenek tu sorang je dalam keta & terlupa bawa henpon...

pon... ponnnn.... makcik nak lalu

andai kata korang terjumpa kejadian camni, apa yang akan korang buat?

A. keluar kejap dan tolong nenek tu tolak keta dia ke tepi
B. duduk je dalam keta..mana bleh kuar..bahaya!
C. keluar dari keta, tanya keta depan apa yang jadi dan tengok dari jauh
D. kuar tolong tolak keta nenek tu ke tepi & bagi pinjam henpon untuk dia call orang datang amik

mungkin ramai yang akan jawab.. A atau D... tapi berapa ramai yang betul-betul akan buat sebagaimana jawapan A dan D? sedar tak sedar, ramai di kalangan kita akan bertindak cam jawapan B dan C... betul tak?

bayangkan kalau hal sebegini terjadi pada keluarga sendiri... 

fikirkanlah...


lama senyap, tetiba update entri suh orang len pikir... aparaaa... hOho~


5 comments:

ahsfantasy24 said...

Huhu..
kalau ada teman, bolehla keluar,
takuuuuut ;(

JIJI YU said...

erm...aku rasa ko dah leh agak jawapan aku selaku lelaki maskulin dan beriman..haha

♥♥..MFMT..♥♥ said...

comeynya~

H.J said...

ramai je yang buat D tu..haha

MerLe said...

ayu : klu duk sorg2..takut gak..hOho~

jiji : yea..aku tau kamu laki yang beriman ji..so aku dh tau jwpn kamu..haha

mfmt : tang mana? baby tolak keta tu eyh

HJ : alhamdulillah~ =)